Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı AKREP II teknoloji severlerin ilgi odağında. Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden OTOKAR Akrep II'yi tanıttı. İşte Türk savunma tarihine altın harflerle yazılan AKREP II ve özellikleri..
Bu galeri "Birçok savaşta kullanılan, dünyanın belki de seyrini değiştiren silahların içleri acaba nasıl görünüyor?" sorusuna cevap niteliğinde.
Birçoğumuz Hugh Jackman'ın başrolde olduğu Çelik Yumruklar'ı izleyip robot dövüşleri izleme isteğiyle dolup taşmışızdır. Amerikan MegaBots Inc.şirketi ve Japon Suidobashi Heavy Industry şirketi robotlarını kapıştırdılar.
Masadan tutunda koltuğa, merdiven içine bile gizli bölmeler oluşturulmuş. Bu insanlarin ne derdi var bilinmez ama çok film izledikleri ve paralari olduklari kesin.
Kullanması zordu. İkinci eli ateşlemek biraz uğraştırıyordu, ancak kendileri ilk ateşli silahlardan. Nice savaşların, çatışmaların, düelloların baş aktörleri.
Bu ordular tankları üretmekle kalmıyorlar. Onları başka ülkelere de satıyorlar. Hepsi birbirinden güçlü özelliklere sahip. Bunu bilen ve tank üretmeyen ülkeler de resimler altındaki fiyatları ödeyip ordularını bu canavarlarla güçlendiriyorlar.
14 milyar dolara yapılan, ABD ordusunun bu dev oyuncağı 5000 mürettebat, bağımsız iki nükleer reaktör, 80 uçak ve helikopter kapasitesiyle 337 metrelik bir canavar İşte, yapılışı ve deniz üzerindeki anlarından kareler.
Rus polisi baskın verdiği evde ilginç bir manzarayla karşılaştı. Bulunan silahların hepsi el yapımıydı. Silahların sahibi ihtiyar 2. Dünya Savaşı sırasında bu silahların kullanıldığını söyledi.
Kendisavaş uçağını kendin ürettiğinde onu geliştirmek daha da kolay oluyor. Yakında biz de kendi uçaklarımızı ürettiğimizde daha iyilerini de yapabiliriz.
Kuzey Kore sanki ordusundaki tüm tankları ve topları bu tatbikatta kullanmış. Geniş çaplı tatbikat alanı resmen gerçek bir savaş alanına dönmüş. Aslında amaç ordunun 85. kuruluş yılını kutlamak, ancak kutlama için bu kadarı fazla olduğundan Güney Kore bu durumdan rahatsız.