Araştırmacılar, solunum izlerini oluşturan
13 kimyasal madde üretmek için kütle spektrometresi (her biri bir miktar maddenin içinden nasıl geçtiği temelinde kimyasallar sıralayan bir araç) kullanarak başladılar.
Ardından
1404 kişi birkaç dakika içinde iki kez mylar maddesini teneffüs etti ve madde algılayıcı sistemi içeren bir vakum odasına gönderildiler. Çeşitli kanser türlerini ve Parkinson hastalarını içeren 17 hastalığın her birinden gelen kimyasal imzaları sağlıklı hastaların solunum izleri ve kütle spektrometresi analizleriyle karşılaştırdılar ve hastalıkları
%86 doğrulukla tespit edebildiler. Sonuçları
Amerikan Kimya Topluluğu'ndan ACS Nano dergisinde yayınladılar.
Sistem bireysel kimyasalları algılamakla kalmıyor, daha ziyade bir hastanın nefesindeki uçucu bileşiklerin hepsinin benzersiz kombinasyonlarına bakmak için kullanılıyor.Bilim insanları sonuçlarını doğrulamak için daha fazla, hatta daha büyük çalışmalar yapmak istiyor ve bir gün genel bir tanı aracı olmasını ve sonuçta taşınabilir ve yaygın olmasını umuyorlar.
Genellikle nefes yoluyla sarhoş olup olmadığımızı veya en son ne zaman diş fırçaladığımızı anlıyorlardı. Artık hastalıklarımız da anlaşılacak..