Osmangazili Miniklerin Anlamlı Gösterisinden 4 Güzel Kare

Osmangazi Belediyesi, okullarda yıl boyunca düzenlediği `geri dönüşüm` ve çevre bilinci seminerlerinin meyvelerini alıyor. Yıl sonu gösterilerinde dönüşebilen atık ve temiz çevrenin önemine işaret eden çalışmalar hazırlayan öğrenciler, öğretmenler ve aileleri tarafından da takdir topluyor.

sosyotrend

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Gazi İlkokulu işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Geriye bak doğanı düşün ileriye bak olacakları düşün’ konulu etkinlikte, geri dönüşümü mümkün olan atıkların ayrı toplanmasını sağlayarak ekonomiye ve çevreye sahip çıkılabileceği vurgulandı. Etkinlikte bir araya gelen öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri anlara sahne oldu.

Belediye olarak sağlıklı çevre ve bilinçlendirme çalışmalarına her zaman önem verdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’de ilklere de imza attıklarını belirterek, “Bu çalışmada öncelikle çocuklarımıza geri dönüşümün önemini ve eğer önlem alınmazsa ileriki yıllarda dünyamızın nasıl bir çöp yığını haline geleceğini göstermek istedik. İlk olarak eğitim-öğretim dönemi başında Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen geri dönüşüm ve çevre bilinci seminerleri ile başladık. Kağıt plastik cam, metal, kompozit, pil, elektronik atık gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkların ayrı toplanmasını sağlayarak hem ekonomiye hem de çevremize sahip çıktık. Bizler bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturarak doğayı bir nebze de olsa koruyabilen bir gelecek bırakabiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Eğitimlere ilişkin de bilgiler veren Başkan Dündar, “Atıklardan masa, sandalye, ev sandal gibi çocukların oyun saatinde kullanabileceği nesneler oluşturuldu. Eğitimin sadece okulda değil evde, ailede başlayıp geliştiğini düşünerek onlar da işin içine katıldı. Ailelerle birlikte, çocukların hayal dünyaları ile yeniden şekillenen bu atıklardan hepimizin dinlemekten zevk aldığı masal kahramanlarının kıyafetlerini tasarlandı” dedi.

Etkinlikte minikler, plastik poşetten saçlarıyla Rapunzel’e, göle yoğurt mayalayan Nasrettin Hoca’ya, anasının kel oğlu Keloğlan’a, cadının elmasını yiyen Pamuk Prenses’e, denizkızını kurtaran korsana dönüştü. Özel eğitim sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı tiyatro gösterisinde, doğa sevgisinin tüm engelleri aştığını gösteren çocuklar sergiledikleri performansla ayakta alkışlandı.Yaklaşık 1 buçuk saat süren program sonunda ise Osmangazi Belediyesi’nin açtığı stantta öğrencilere ve katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Mutlaka Uymanız Gereken 6 Çözüm Önerisi

Dünyanın En Zengin 10 Oyuncusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetle İlgili Söylediği Söylediği 17 Söz

Bollywood Filmlerinden Akla Mantığa Sığmayacak Görsel Efektler

Üniversite Öncesi Eğitimde Velilerin Dikkat Etmesi Gereken 10 Önemli Husus

Gelmiş Geçmiş En İyi Anime Açılış Müzikleri

Gişe Rekortmeni Filmler ve Filmlerde Kullanılmış Silahlar

Klasik Video Oyunları Hakkında Bazı İlginç Bilgiler

Oyuncuların Bir Türlü Unutamadığı 15 Nostaljik Oyun

Oyun Tutkunlarının Kendilerini Bulacakları 14 Kare

DC Evreninin En Çok Sevilen 14 Kadın Süper Kahramanı

Girdiğimiz Zor Durumları En İyi Anlatan 10 Gif

İndirme Hızınızı Nasıl Artırırsınız? İşte Bazı İşe Yarar Yöntemler

Oyun Dünyasındaki En Ünlü 10 Gamer

Süper Kahramanların Yıllar İçinde Geçirdikleri İnanılmaz Evrim

İstanbul Manzarası İzlemek İçin En Güzel Yerler

En İyi 8 Bilim Kurgu Filmi Aracı

Sinema Dünyasının En Hızlı Arabaları

Elektrikli Scooter Kullanan Dünyaca Ünlü 14 İsim

Gün İçinde Zor Durumda Kaldığımız 7 An