OnePlus 3 : Genel Bakış
OnePlus kendini en üst `tasarım` ve performans sunan bir akıllı `telefon` şirketi olarak tanıttı. Bu amiral gemisi cihazın kullanıcılarına sunduğu özelliklerinin bir özetine bakalım.
OnePlus 3 : Tasarım
Telefonun tasarımına baktığımızda şık bir alüminyum gövdeyle hazırlanmış olduğunu görüyoruz. Telefon iki renk seçeneğiyle geliyor Gunmetal ve Yumuşak Altın olarak. Arka panelde bir kamera bulunur ve LED'i telefonun üst orta kısmında yanıp söner. Ayrıca, üst ve altta temiz anten hatları bulunur; OnePlus logosu, fotoğraf makinesinin flaşının hemen altına düzgünce kazınmıştır.
Kasa ayrıca açılı kenarlar ile her iki kenara doğru eğim yaparken, ince 7.35mm profil birincil kamerasından küçük darbe ile sonuçlanıyor. Ön panelin dikkat çeken özellikleri, selfie-kamera ile kulaklık girişinin arasında sıkışmış bir ortam ışığı algılayıcısıdır. Alt kısım her iki tarafta da parmak izi sensörü ve isteğe bağlı kapasitif düğmeleri barındırır.
Ünitenin sol kenarında benzersiz bir uyarı kontrol anahtarı bulunuyor. Anahtar, kullanıcıların telefonu rahatsız etmeyecek, sessizleştiremeyecek veya çalmayacak şekilde ayarlamalarını sağlıyor. Güç tuşu hemen altına otururken sağ kenar çift SIM kaseyi barındırıyor. Üst kenarı tamamen boş, alt kısmı USB Type C şarj portu, 3.5 mm kulaklık girişi ve tek bir hoparlör ızgarası barındırıyor.
OnePlus 3 : Donanım
Telefonun Optic AMOLED ekranı "Gorilla Glass 4" ile korunuyor. 5,5 inç ölçer ve 1920 x 1080 çözünürlüğe sahiptir. 6GB RAM'e sahip bir Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 yonga seti özünde yedi. Kullanıcılar, 64GB'lık bir depolama seçeneği ve 128GB'lık seçeneği arasında seçim yapabilir. Ne yazık ki, bellek kartı yani SD kart yuvası bulunmuyor. Ayrıca arka ve ön kamerada 16 MegaPiksel bulunuyor.
OnePlus 3 : Batarya
OnePlus 3, çıkartılamaz 3,400mAh güç kaynağına sahiptir. Dash Charge teknolojisi 30 dakika içinde pili yüzde 60'a kadar itebilir. OnePlus 3, video oynatma süresi yaklaşık olarak 13 saat, dokuz saate yakında web sörfü ve 30 saatlik konuşma süresine sahip.