Elektronik Cüzdan ve Ödeme Tarihinde 5 Dönüm Noktası

Malları bir tahılla veya avladığımız hayvanlarla ödemek zorunda kalsaydık dünyanın nasıl görüneceğini hiç hayal ettiniz mi? Binlerce yıldır başa çıkmamız gereken gerçek buydu. Neyse ki, bu günler sona erdi ve elektronik ödeme yöntemleri (e-ödemeler) artık herkes için mevcut ve günlük aktivitelerimizin ve yaşamımızın önemli bir parçası.

sosyotrend

1. Her şey World Wide Web ile başladı

İnternetin tarihi, 1969 yılında Vietnam Savaşı döneminde bir iletişim ağı olması amaçlanan askeri ağ ARPANET ile başlar. Ancak asıl dönüm noktası 1989'da Tim Berners-Lee'nin sözde "siteler" veya "sayfalar" ı kullanarak bilgiyi internette yayınlamayı ve erişimi kolaylaştırma çözümünü sunduğu zaman oldu.

2. E-ödeme sistemlerinin başlangıcı

İnternet gelişiminin yanı sıra, 90'lı yılların ilk yarısında öncü çevrimiçi ödeme hizmetleri de faaliyete geçti. 1994 yılında Stanford Federal Credit Union kuruldu - tüm üyelerine çevrimiçi internet bankacılığı hizmetleri sunan ilk finans kurumu. Ancak, ilk çevrimiçi ödeme sistemleri hiç de kullanıcı dostu değildi ve özel şifreleme veya veri aktarım protokolü bilgisi gerektiriyordu. Dahası, sistemler kullanıcı numaralarının ve işlemlerinin sürekli değişmesine göre uyarlanmadı.

3. Ödeme olasılıklarının gelişimi

Modern ödeme sistemlerinin çoğunun kullanımı kolaydır ve ödeme süreci yalnızca birkaç basit adıma indirgenmiştir. Web sitesi veya uygulama tabanlıdırlar, yani birkaç yıl önce olduğu gibi ayrı bir yazılım yüklemeye veya özel ekipman satın almaya gerek yoktur. Günümüzde sistemler internete bağlı herhangi bir cihazdan kullanılabilir.

4. Sosyal ağlar ve yeni teknolojiler

Yalnızca Facebook (2004'te piyasaya sürüldü) aylık 1,55 milyar aktif kullanıcıya sahip ve büyümeye devam ediyor. Ağ, günümüze kadar, oyun içi satın alımlar yapmamızı sağlayan çevrimiçi oyunlarla işlevselliğini genişletiyor.

5. Ve E Cüzdan Konusunda Çığır Açan Vizyon

Türkiye'nin ilk lisanslı fatura ödeme merkezi bu sefer de elektronik cüzdan teknolojisiyle hayatınızı daha kolay hale getirmek için uğraş veriyor. Vizyon E Cüzdan'ı mutlaka yükleyin ve hızlı ödeme, para gönderme ve para almanın tadını çıkartın.

İndirme Hızınızı Nasıl Artırırsınız? İşte Bazı İşe Yarar Yöntemler

Oyun Dünyasındaki En Ünlü 10 Gamer

Süper Kahramanların Yıllar İçinde Geçirdikleri İnanılmaz Evrim

İstanbul Manzarası İzlemek İçin En Güzel Yerler

En İyi 8 Bilim Kurgu Filmi Aracı

Sinema Dünyasının En Hızlı Arabaları

Elektrikli Scooter Kullanan Dünyaca Ünlü 14 İsim

Gün İçinde Zor Durumda Kaldığımız 7 An

Elektrikli Scooterler Hakkında 5 İlginç Gerçek

Pek de Başarılı Olmamış Roket Denemeleri

Dünyanın En Zengin İnsanlarından Biri Olan Mark Zuckerberg'in Gardrobu

Elektrikli Scooter Kullanmanın Sağladığı Bazı Avantajlar

Elektrikli Scooter Bakımı İçin 5 Kolay Adım

Yapımına En Çok Para Harcanan 7 Bilgisayar Oyunu

Kadıköy'de Gezilebilecek En Güzel 10 Yer

İzleyeni Ağlatması Garanti 10 Türk Filmi

İnsanı En Çok Rahatsız Eden 7 İllet Ses

Öğrencilere Yapılabilecek 7 Güzel Kıyak

Video Oyunlarında Yaşanılan En Güzel 8 His

Ünlü TV Dizileri Hakkında 7 İlginç Komplo Teorisi