Atlı Terapi Alan Engelliler, Sertifika Heyecanı Yaşadı

Osmangazi Belediyesi’nin `otizm` ve downsendromluçocukların tedavisine yönelik düzenlediği at biniş `eğitim` programlarına katılan engelli öğrencilere sertifikaları verildi. Sahipsiz `Hayvanlar` `Doğal Yaşam` ve Tedavi Merkezi bünyesindeki açık ve kapalı manejlerde başlatılan at binme eğitimlerinin 6. dönemi de sona erdi. Çoğunlukla otizmli ve downsendromlu `olmak` üzere özel `eğitim` kurumlarından merkeze gelen öğrenciler, 2011 yılından beri at biniş eğitimi alıyorlar. Eğitimin tamamlanmasının ardından düzenlenen törende, 55 öğrenci sertifikalarını alırken, çocuk gruplarının haricinde bu sene 3 yetişkin engelli grubuna da sertifika verildi.

sosyotrend

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Eğitimlerimiz, haftaiçi sabah ve öğleden sonra hava durumuna göre açık kum manejde veya kapalı çadır manejde eğitimlerine devam etmektedirler.Eğitimler,öğrencilerimize özgüvenlerini arttırmakta, sosyalleşmelerini hızlandırmakta ve gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Eğitimlerimiz her sene olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edecektir” diye konuştu.

Şahin, Osmangazi Belediyesi olarak yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek,“Spor, kültür-sanat faaliyetlerimiz, tarihi miras çalışmalarımız ve tesislerimizle çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, toplumun her kesimine ve şehrimize katma değer sağlıyoruz. Başardıkça görüyoruz ki, yaptığımız her proje çevresine değer katıyor, insanlarımızın refahını yükseltiyor ve Osmangazi’nin yıldızı parlıyor. İnanıyoruz ki Osmangazi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de parmakla gösterilecek kentler arasında yer alacak. Şehir değişirse hayat değişir. Bu kapsamda, Veterinerlik Müdürlüğü her sene engelli kardeşlerimize at biniş eğitimleri vererek, kardeşlerimizin kendilerine olan özgüvenini geliştirmek için çalışıyor. Bakım merkezimiz yine bu kardeşlerimizin eğitimine çalışıyor, onların hayattan kopmaması için yoğun emek harcıyor. At biniş eğitimlerini tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

İndirme Hızınızı Nasıl Artırırsınız? İşte Bazı İşe Yarar Yöntemler

Oyun Dünyasındaki En Ünlü 10 Gamer

Süper Kahramanların Yıllar İçinde Geçirdikleri İnanılmaz Evrim

İstanbul Manzarası İzlemek İçin En Güzel Yerler

En İyi 8 Bilim Kurgu Filmi Aracı

Sinema Dünyasının En Hızlı Arabaları

Elektrikli Scooter Kullanan Dünyaca Ünlü 14 İsim

Gün İçinde Zor Durumda Kaldığımız 7 An

Elektrikli Scooterler Hakkında 5 İlginç Gerçek

Pek de Başarılı Olmamış Roket Denemeleri

Dünyanın En Zengin İnsanlarından Biri Olan Mark Zuckerberg'in Gardrobu

Elektrikli Scooter Kullanmanın Sağladığı Bazı Avantajlar

Elektrikli Scooter Bakımı İçin 5 Kolay Adım

Yapımına En Çok Para Harcanan 7 Bilgisayar Oyunu

Kadıköy'de Gezilebilecek En Güzel 10 Yer

İzleyeni Ağlatması Garanti 10 Türk Filmi

İnsanı En Çok Rahatsız Eden 7 İllet Ses

Öğrencilere Yapılabilecek 7 Güzel Kıyak

Video Oyunlarında Yaşanılan En Güzel 8 His

Ünlü TV Dizileri Hakkında 7 İlginç Komplo Teorisi